Kur'an-ı Kerim - Kavram 425:
Yüce Allah'ın aldatanların/yanıltanları hayırlısı/iyisi olması.
Kavram Bilgisi
Kavram Adı:
Yüce Allah'ın aldatanların/yanıltanları hayırlısı/iyisi olması.
Kavram No: 425
Kısa Açıklama: 425 Kötüye yönelik aldatmaları/yanıltmaları zıt yanıltmalar/aldatmalar yaparak hayra ve iyiliğe dönüştürmesi. Yüce Allah asla kötülük etmez, planlamaz. Her zaman hayır ve iyiliğin kaynağıdır. Aldatma ve yanıltmalara karşı da tepkisiz kalmaz. Onları herkesin (aldatanların ve yanıltanları da) hayrına/iyiliğine olacak şekle dönüştürür.
Bu Kavramın Geçtiği Ayet Sayısı: 2
Bu Kavramın Geçtiği Ayetler
Âl-i İmrân Suresi - Ayet 54
Türkçe Meal: Ve yanılttılar/aldattılar; ve yanılttı/aldattı Allah (da) (onların yanıltmasını/aldatmasını); ve Allah hayırlısıdır/iyisidir yanıltanların/aldatanların 425 .
Arapça: 347|3|54|ومكروا ومكر الله والله خير المكرين
Nisâ Suresi - Ayet 142
Türkçe Meal: Doğrusu münâfıklar 26 aldatmaya bakarlar Allah'ı; ve (oysa) O'dur (Allah'tır) aldatan 425 onları; ve dikeldikleri/ayağa kalktıkları zaman salâta 5 ; dikeldiler/ayağa kalktılar üşengeç/umursamaz; gösterirler * insanlara; ve anmazlar Allah'ı; ancak biraz.
Arapça: 635|4|142|ان المنفقين يخدعون الله وهو خدعهم واذا قاموا الي الصلوه قاموا كسالي يراون الناس ولا يذكرون الله الا قليلا