Yüce Allah 52:44 ayetinde şu şekilde buyurmaktadır;
Kuran Ayet No|Sure No|Ayet No|Ayet Arapça okunuş Meal |
4777|52|44|وَإِن يَرَوْا۟ كِسْفًا مِّنَ ٱلسَّمَآءِ سَاقِطًا يَقُولُوا۟ سَحَابٌ مَّرْكُومٌ Ve in yerev kisfen mines semâi sâkıtan yekûlû sehâbun merkûm. Ve eğer görseler bir parça, gökten düşen; derler: “Bir bulut; kümelenmiş/yığılmış” |
(كِسْفًا) kisfen kelimesi kökü (كسف) parça (fragment, part) anlamındadır. Steingass, page 885 (of 1241)
(سَاقِطًا) sakiten kelimesi kökü (سقط) düşmek (fall) anlamındadır. Hans Wehr 4th ed., page 483 (of 1303)
(سَحَابٌ) sehabun kelimesi (سحب) bulut (cloud) anlamındadır. Hans Wehr 4th ed., page 465 (of 1303)
(مَّرْكُومٌ) merkumun kelimesi kökü (ركم) kümelenmek-yığılmak (pile up), yığılmak (heap up) Hans Wehr 4th ed., page 415 (of 1303)
Bu ayette çok ilginç bir bilimsel işaret vardır. Bu ayette gerçeği görmek istemeyen kişilerin durumuna bir örnek verilmiştir.
İki şey vurgulanmıştır.
- Gökten düşen bir parça
- Yığılmış bir bulut
Gökten düşen bir parça ile bir bulutun nasıl bir ilişkisi olabilir? Yüce Allah sonsuz ilmi ile nasıl bir işaret göstermiş olabilir bize?
Gökten düşen bir parça ne olabilir?
Gökten düşen parça bir göktaşıdır (meteor). Meteorlar (göktaşları) Güneş sistemimizin ilk oluşumundan arta kalan ve Güneş yörüngesinde dönen çok farklı büyüklükteki kayalardır. Dünya atmosferine girdiklerinde giriş hızları çok yüksek olduğu için (saniye 11–72 km) atmosferde yanarlar ve yok olurlar. Çok nadir olarak yere düşebilirler.
Atmosferde yanan göktaşı geride bir bulut kümesi-yığını bırakır. Gerçekten de göktaşı düşmelerinden sonra arkada kalan atıklar bir bulut yığını gibi görünmektedir.
2013 Chelyabinsk meteroidi düştükten hemen sonra yığılmış bir bulut bıraktı.
Şubat 2019'da Küba'ya düşen bir göktaşının arkasında bıraktığı bulut.
Şubat 2019'da Küba'ya düşen bir göktaşının arkasında bıraktığı bulut. Farklı bir açıdan resim.
İşte Yüce Allah ayette tam da bu noktayı işaret etmiştir. Gerçeği yalanlayanlar gökten düşen göktaşını görmeyip, ona odaklanmayıp, göktaşının yok olması ile arkasında bıraktığı buluta odaklanmakta ve o sadece bir buluttur deyip geçmektedirler. Bulut olarak gördükleri şeyin neyden kaynaklandığını araştırmadıkları net bir şekilde görülür.
‘Bir bulut yığını’ diyerek gerçeği araştırmadan hayatlarına hiçbir değişiklik olmadan devam etmektedirler.
Peki; 1400 yıl önce yaşamış olan Muhammed peygamber atmosfere girerek yanan ve bir bulut oluşturan bir göktaşı (yukarıdaki resimlerdeki gibi) görmüş müdür?
Çok çok düşük bir ihtimaldir bu.
Bir bulut bırakan göktaşının gündüz düşmesi gerekir. Bulut bırakacak şekilde büyük olması gereklidir.
Ayrıca herkes bu soruyu kendisinde sormalıdır. Aramızdan kaç kişi hayatında tam da ayetteki belirttiği gibi bir bulut yığını bırakan göktaşı düşmesi görmüştür?