Aşağıda linki verilen makalelerde Kuran'a yönelik yapılan bazı eleştirilere cevap olarak hazırlanan çalışmaları bulabilirsiniz.
Notlar:
Omurga ile gögüs kemikleri arasından çıkan su zorlama ile meni olarak anlaşıldığında taşlar yerine oturmamaktadır. Ama Yüce Allah'ın Tarık (Nötron yıldızı) suresinde aslında çok farklı bir şeyi işaret ettiği net bir şekilde görülür.
Pişmiş tuğlanın eski Mısır'da kullanılmadığı eleştirilerine muhteşem bir delil.
İki bol suyun (2 tuzlu su-denizin) arasındaki engel ve sınırlarını korumaları. İki tuzlu sudan (deniz) inci ve mercan çıkması. İki bol suyun (1 tatlı su-nehir-ırmak, 1 tuzlu su-deniz) arasındaki engel ve ayrıca bir bariyer-perde. Makaleyi dikkatle okuduğunuzda her şeyin yerli yerine oturduğunu göreceksiniz. Hatta yeni bilimsel delillere tanık olacaksınız.
Sekiz eş enam'da çok yanlış anlaşılan bir durum. Bu konu ile aydınlatıcı bir açıklama yapma gereği hissettim. Bu nedenle buraya koydum.
Miras ayetleri olan Nisa 11, Nisa 12 ve Nisa 176 ayetlerinde Yüce Allah'ın belirttiği miras oranlarında matematik hatası var diyenlere detaylı bir cevap hazırlanmıştır. Bırakın matematik hatasını, bu ayetlerde büyük bir mucize söz konusudur. 3 ayet ile Yüce Allah yüzlerce tablonun hesaplanmasını bize göstermiştir.
- Tam sabırlı olan 10 kişi kâfirlerden 100 kişiyi yener (1’e 10). Sabır açısından daha zayıf olan 100 kişi kâfirlerden 200 kişiyi yener (1’e 2).
- Omurga ile göğüs kemikler arasından çıktığı iddia edilen su meni değildir. Süpernova patlaması sonrası meydana gelen sudur. İnsan bu sudan yaratılmıştır.
- Demirin indirilmesi ile ilgili mucizeye yapılan eleştirilere cevap.
- ‘Hayır, yemin ederim düşme yerlerine-zamanlarına yıldızların’ ayetindeki (بِمَوَٰقِعِ) bimevakii kelimesi ile ilgili eleştirilere cevap.
- Firavun: Ey Haman! Benim için çamur üzerine ateş yak (pişmiş tuğla hazırla); bana bir kule yap.
- Tatlı su ile tuzlu su arasındaki yasaklanmış-men edilmiş fiziksel bir bariyer: ‘hicran mehcuran’=piknoklin ‘pycnocline’ bariyeri.
- Dişi ve erkek olarak sekiz eş yarattı: Koyundan iki, keçiden iki, deveden de de iki, sığırdan da iki.
- Kuran’da miras paylaşımı. ("Kuran'da miras ayetlerinde matematik hatası var!") diyenlere cevaptır.
- Kuran’da ‘ay’ kelimesinin tekil olarak 12 kez geçmesine yapılan bir temelsiz iddianın cevaplanması.