Yüce Allah’ın Kuran’ı kodlamak için bizzat yetkilendirdi tek sayı 19 sayısıdır. 74:30 ayetinde ‘Aleyhâ tis'ate aşer (19).’Üzerinde on dokuz. (19)’ buyurulmuştur. Tek başına 19 sayısı zikredilmiştir. Bu da yetmemiş hemen sonrasındaki ayetlerde 19’un bir sınav olduğunu bildirilmiş ve tüm görevleri tebliğ edilmiştir. Yetkileri bildirilmiştir.
19 mucizesinin görevleri Yüce Allah'ımız tarafından bildirilmiştir;
- Gerçeği örtüp-gizleyip-inkâr eden kimselerin ikna olmaları için. (74:31)
- Kendilerine kitap verilmiş kimselerin mutlak kesin olarak bilmesi için. (74:31)
- İnanan kimselerin imanının daha da artması-daha da büyümesi-daha da gelişmesi için. (74:31)
- Kendilerine kitap verilmiş ve inanmış kimselerin kuşkulanıp-şüphelenmemesi için. (74:31)
- İnancı sakat olanlara (kalplerinde hastalık olan münafık ve müşriklere) ve inkârcılara (kafirlere) “Ne arzu edip amaçlar Allah bu misal yoluyla?” dedirtir (74:31).
- Mutlaka biridir büyüklerden. (74:35)
- Bir uyarıcıdır insanoğlu için. (74:36)
- Öne geçip üstün olmayı yahut tereddüt edip geride kalmayı arzulayan kimseleri birbirinden ayırır. (74:37)
Okuma yazması olan ve okuduğunu anlayan bir kimse bu ayetleri okuduğunda sadece 19 sayısının Yüce Allah tarafından yetkilendirildiğini anlar.
Yüce Allah aşağıdaki ayetlerde şu şekilde buyurmaktadır;
Kuran Ayet No|Sure No|Ayet No|Ayet Arapça okunuş Meal |
4771|52|38|أَمْ لَهُمْ سُلَّمٌ يَسْتَمِعُونَ فِيهِ فَلْيَأْتِ مُسْتَمِعُهُم بِسُلْطَٰنٍ مُّبِينٍ Em lehum sullemun yestemiune fih, fel ye'ti mustemiuhum bi sultanin mubin. Ya da onlar için mi bir merdiven? Dinlerler onunla; öyleyse getirsin dinleyenleri açık bir yetki. |
Yetki sadece vahiy ile olur. Kuran ile olur. Kuran’dan yetki almayan hiçbir şey dini kaynak olarak kullanılamaz. Yukarıdaki ayetlere göre de tek yetkili sayı 19 sayısıdır.
Peki o durumda neden 19 sayısını yanına 7 sayısı ekleyen insanlar mevcut? Bu insanların derdi ne?
Bu insanların dertleri Yüce Allah’ın bizzat yetki verdiği 19 sayısını delillerini beğenmemelidir. Kâfirlerin Muhammed peygamberden bize başka bir Kuran getir demeleri gibi bu kimseler de 19 sayısı haricinde sayılar arayışına girmişlerdir. Çünkü 19 sayısı Yüce Allah’ın dilemesi ve isteği ile görevini yapmıştır. Besmele ile başlamayan biricik sure olan Tevbe suresinin sonuna şeytanın attığı 2 sözü mushaftan atmıştır. Mushafı temizlemiştir. İşte kalplerinden hastalık olanlar ve müşrikler bunu kabul etmek istemezler.
Bu kimseler kimlerdir;
Bu işin ele başı olan kimse İmran Akdemir'dir. 7 sayısını 19 sistemine kâfirlik etmek için çok güzel kullanır.
Öncelikle kısaca şunu anlatayım;
Newton aşırı dindar bir kişiydi. İncil’de geçen 7 sayısına takmıştı. Bu nedenle ışık tayfında 6 renk olduğunu bilmesine rağmen 7 sayısına duyduğu sempati nedeni ile ışık tayfında 7 renk olduğunu iddia etti. Ancak bu yanlıştı. Newton lacivert rengi tersiyer bir renk olmasına rağmen ikincil bir renkmiş gibi sayıma dahil etti. Günümüzde bile bu yanlış devam ediyor. Gökkuşağında ikincil renk 6 vardır. 7 değil.
Bunu neden anlattım? İmran Akdemir de aynısını yapıyor. Kuran’da geçen 7 gökler gibi geçişleri kendisine bir dayanak olarak alıp; 7’ye bir kutsallık veriyor sonra 15:87 ayetini yanlış yorumlayarak Yüce Allah’ın kendisini yetkilendirmediği, kendisine bir görev vermediği 7 sayısını Kuran’ı kodlamak için kullanıyor.
Bilgisayarda 19x ve 7x on binlerce sayı üretiyor. Bu sayılardan işine gelenleri seçip sanki bir mucize varmış gibi insanlara sunuyor. İstediği kadar sunsun. Derdimiz yok. Ancak gerçek yetkilendirilmiş 19 sayısının tüm delilerini örtüyor. İnsanlara ulaşmasını engelliyor.
Mustafa Kurdoğlu isimli arkadaş da İmran Akdemir’in yolunda başlamış muhtemelen. Ancak işi başka noktalara götürmüş. Bu arkadaş 7 sayısı yetmezmiş gibi 19’un yanına Mod (7)=2, Mod (19)=7 gibi sayılar da koyar. İmran bey gibi binlerce ama binlerce sayı üretir bilgisayarda. (Not: Bilgisayarda sayı üretmek o kadar kolay ki yazılım konusunda deneyimsiz birisi bile 19x ve 7x binlerce sayıyı 1 dakikada üretebilir.) Bu ürettiği sayıları 19 mucizesinin delillerini örtmek için kullanırlar.
Ancak ürettikleri sayılar numerolojidir. Yani mucize ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Mucize olabilmesi için elde edilen sayıların bir sistemin parçası olduğunu gösterilmesi gereklidir. Yani bir örüntünün olması gereklidir. Bir sonraki basamağın tahmin edilebilir olması gereklidir.
Gerçek 19 sisteminin öngörülebilir, tahmin edilebilir örüntüsüne bir örnek verelim;
Besmele 19 harftir. Örüntü var ise 19 harfli bu besmelenin Kuran’da kaç kez geçmesini beklersiniz? Elbette 19x. Surelerin başında besmele var. 114 sure olduğuna göre beklenen nedir? 114 besmele olması. Ancak çok ilginçtir ki 9. surenin başında besmele yoktur. Sadece bu surenin başında. Ne oldu? Besmele sayısı 113 oldu. 19x’in 1 eksiği. Ne beklersiniz? Bir besmele daha olması gerekir Kuran’da. 9. sure dahil olarak 19. sure olan 27. Surenin 30. ayetinde Yüce Allah bu eksik besmeleyi sure içinde (surenin başında zaten var) fazladan geçirerek 114 besmeleyi tamamlar. İşte örüntü budur.
Devam edelim;
Örüntü varsa ne beklenir? Besmelede Allah ismi geçmektedir. Allah isminin Kuran’da geçiş sayısı tam olarak 2698 yani 19’un 142 katıdır. Yani 19x. Güzel. Örüntüyü görmüş olanlar hemen tahmin edebilirler. Besmelede Yüce Allah’ın başka hangi ismi geçiyor? Rahman. Rahman kelimesi de acaba 19x mi geçiyor? Bir örüntü varsa mutlaka 19x olmalı. Bir bakıyoruz ki Rahman kelimesi tam olarak 57 kez geçiyor. Artık örüntü ortaya çıktı. Ne beklenir? Rahim kelimesi de 19x geçmeli. Bir bakıyoruz ki Rahim kelimesi de tam 114 kez geçiyor. Yani 19x.
İşte öngörülebilir, tahmin edilebilir örüntü budur. Bu numeroloji değildir. Bir şeyin kasıtlı olarak tasarlandığını gösterir.
Çok çok düşük olasılıkların mucize sanılması;
Her şey olasılık değildir. Bir bardağı yere atıp kırdığınızda binlerce parçaya ayrılır. Başka bir bardak asla ve asla ilk bardak gibi kırılamaz. Evrenin sonuna kadar deneseniz iki bardağı aynı şekilde parçalar olacak şekilde kıramazsınız. İşte bu olasılığın çok çok çok düşük olması mucize değildir. Doğanın yasasıdır.
İkizkod’a benzer sayıları ürettiğim sayıları aşağıda görebilirsiniz.
Mustafa Kurdoğlu ile ilgili;
Mustafa beyin klasik sözü şudur; ‘benim ürettiğim sayıların benzerini getirin! Evrenin tüm zamanında bile benzer sayılar getiremezsiniz. Demek ki benim ürettiğim sayılar Kuran’ın benzerinin getirilemeyeceğine bir kanıt’ der. Oysa matematikten anlamadığı ortadadır. Kendisi bir mühendis olsa da matematiğin olasılıklar dersinde pek iyi anlamadığı ortadadır. Mustafa beyin kendisine de söyledim. Onun sistemi yukarıdaki bardak olayına benzer. Kırılan bir bardağın kırık parçalarının toplayıp haydi benzer şekilde bir bardağı bu şekilde parçalayın demek gibi.
Oysa elde ettiği sayıların ilahi olma durumu yoktur. Kuran’ın benzerinin getirilemez olmasına asla kanıt olamaz. Bunu kendisine özel mail atarak anlattım. Sonra Twitter üzerinden herkesin önünde anlattım. İkna olmadı. Ancak 27.10.2022 tarihinde Yüce Allah’ın yardımı ile, Yüce Allah’ın hediyesi olduğuna emin olduğum bir durum gerçekleştir. Kaan Öz isimli bir bilgisayar yazılım mühendisi ve doktora yapan bir akademisyen akıllarda soru kalmayacak şekilde Mustafa Kurdoğlu’nun ürettiği sistemi yerle bir etti.
15 dakikalık bir çalışma ile Mustafa beye meydan okudu. Bu çalışmada arkadaşımız muhteşem bir sayı dizisi üretiyor. Bu diziye bazı özellikler atıyor. Aynı Mustafa bey gibi. Daha sonra öyle bir sayılar üretiyor ki tam bir mucize. Benzerinin yapılması ve getirilmesi imkansız. Evren değil paralel evrenlerdeki zamanı da ekleseniz böyle bir sayı dizisi getirilemiyor. Neyse ki arkadaşımız mucize buldu diye Mustafa gibi herkesi ayağa kaldırmıyor. Çünkü bunun bir numeroloji olduğunu biliyor. Arkadaşımız 1-2 ay uğraşsa Çalıkuşu romanından Mustafa beyin Kuran’dan çıkardığı numerolojik sayılardan fazlasını üretir.
Aşağıda bu sayıyı veriyorum.
Arkadaşımızın çok güzel bir Youtube kanalı var. Mutlaka izleyin.
İkizkod ile ilgili başımdan geçen bir olay;
Facebook üzerinden İmran Akdemir ile tartışırken kendisinin 7 sayısı ile 19 mucizesini örttüğünü, bunun mutlaka bir karşılığının olacağını bildirdim. Ayrıca adı ‘hile yapanlar’ olan ‘Mutaffifîn’ suresinde 2 rakamlanmış kitaba (Siccin ve İlliyyun) işaret olduğunu, Kuran’ın 0-1 ile bilgisayara aktarıldığında artık rakamlanmış bir kitap olduğunu bildirdim. Bu surenin 7. ayetinde hile yaparak saptıran/bozan bazı kimselerin Siccin ile eşleştirildiği ve bu surenin 19. ayetinde ise iyi/doğru kimseler ile İlliyun kitabının eşleştiğini bildirdim. Benimkisi bir uyarıydı. Elbette en doğrusunu Yüce Allah bilir. Benim görevim Kuran’da gördüğüm bir şeyi kendime saklamamaktı. Topluma duyurmaktı.
İmran Akdemir’i bilen biler. Sayı uydurmada üstüne yoktur. Ayetlerin ebced değerlerini toplar, işine gelmezse kelimelerin ebced değerlerini toplar, o da işine gelmezse ayeti dilediği yerden parçalara böler. İşine gelen sayıları silah gibi kullanmaya çalışır.
Elbette beklediğim gibi bana da aynısını yapmaya çalıştı. Sözüm ona 83:7 ayeti 7 sayısını değil de 19 sayısını işaret ediyormuş.
Aşağıdaki resimde İmran Akdemir’in 83:7 ayeti ile ilgili gönderisini veriyorum.
Elbette hemen verinin doğru olup olmadığını kontrol ettim. Gördüm ki 83:7 ayetini 22 harfli olarak saymış. Hemen ebced değerini hesaplamış ve 19'un katı olan 1083 çıkınca bana göndermiş. Bir de 3 harfli 'Kella' kelimesini kafadan atma ayırmış. 22-3=19 ile aklınca bize ders verecek. Yani elindeki mushafa çok güvenip sadece 19 mucizesine iman edenleri facir ilan edecek. Aslında edecek değil etmiş. Oysa elindeki mushafdaki harf sayısını kesin doğru sanıyor. Elindeki mushaf ile siyaha beyaz diyebilir yada beyaza siyah diyebilir. Cennetlik bir adamı cehenneme gönderebilir. Yada cehennemlik bir adamı cennete gönderebilir. Bu kadar büyük bir iddiada bulunuyor. Oysa 83:7 ayetinde 3. kelime olan (كتب) kelimesinin İmran Akdemir'in elindeki mushafta fazladan elif harfi ile yazıldığı anlaşılıyor. Oysa Uthmani (Osman) mushafında bu kelime fazladan elif harfi olmadan yazılmıştır. Aşağıda görülüyor.
Görüldüğü gibi ayetin ebced değeri 1082 oldu. Yani 19x değil. 21 harf olunca da İmran Akdemir'in facir ifade eden öz cümlenin harf sayısı 18 oldu.
Aşağıdaki resimde eski bir Kuran mushafında 83:7 ayetindeki (كتب) kelimesinin fazladan elif harfi olmadan yazıldığı görülmektedir. Berlin, Staatsbibliothek_ Wetzstein II 1943 (Ahlwardt 365) _ Manuscripts Surah 8
Ne oldu İmran Akdemir? Hesap çarşıya uymadı. Yüce Allah tuzağınızı boşa çıkardı. Bunları yazınca gönderiyi Facebook'tan kaldırdı. Daha sonra bir de 83:7 ayetinin Kuran'daki sırası ile ilgili bir ders vermeye çalıştı. O da elinde patladı. 19 sisteminin mushaftan attığı 2 sözü dahil edip bize 19x diye göndermiş. Bu İmran Akdemir gerçekten Kuran'a en büyük zararı veren insanların başında geliyor. Yüce Allah'ın büyüklerden birisi dediği 19 mucizesini yerle bir etmeye çalışıyor.
İmran Akdemir'e şunu bilsin;
83:7 ayetinindeki (كتب) kelimesinin fazladan elif harfi ile yazılmış olduğu eski mushaflar da var elbette. Ancak hangisi doğru? Hatalı harf yazımları içeren Kuran mushaflarına güvenemeyiz. Hatalı mushaf üzerinden özellikle harf ile ilgli analizler yapıyorsak bizi yanlış yönlendirebilir. İmran Akdemir halen elindeki mushafta imla hatası olmadığına inanıyor olabilir. O ayrı konu. İmla hataları içeren mushaf üzerinden kurduğu ikizkod'u çöpe atıp, tevbe etmesi gereklidir.
En doğrusunu Allah bilir.