Sirius (Şi’ra) yıldızı gökyüzünün en parlak yıldızı olup bize 8.6 ışık yılı uzaklıktadır. Bu yıldızın aslında çift yıldız sistemi olduğu (Sirius A ve Sirius B) ve birbirleri etrafında dönmelerinin 50 yıl olduğunu modern teleskopik incelemeler göstermiştir. Sirius yıldızının Kuran’da zikredilmesi ve yıldızların birbirleri etrafında tam dönmeleri olan 50 yılın Necm suresinde bize Allah tarafından gösterilmesi bir mucizedir. Bu makale ile ilgili daha fazla bilgi aşağıdaki linkten okunabilir.
Şimdi ilginç bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Allah sayılarının surelerde rastgele dağıtılmadığını bilmekteyiz. Bunun en güzel örnekleri Hadid (Demir) suresinde ve Neml suresinde (Bal arısı) verilebilir. Hadid suresinde surenin başından (demir, الْحَدِيدَ) kelimesinin geçtiği 26. ayete kadar (Besmele 0. ayet olarak alınır) 26 Allah kelimesi (ayet dâhil) geçmektedir ki bu demirin atom numarasına işaret etmektedir.
https://kuranmucizeler.com/demir-kuran-mucizesi-26-atom-numarasi-57-izotop
Yine Neml suresinde surenin başından bal arısının geçtiği ayete kadar 32 Allah kelimesi geçmektedir ki bu da dişi bal arısının ve kraliçe arının kromozom numarasını işaret etmektedir.
https://kuranmucizeler.com/bal-arisi-ve-kuran-mucizesi-32-allah-gecer
Benzer bir durum Necm suresinde karşımıza çıkmaktadır. Şi’ra (Sirius) yıldızının geçtiği 50. ayete (Besmele 0. ayet olarak alınır) kadar toplam 4 Allah kelimesi geçmektedir. Bu 4 Allah kelimesi Sirius yıldızı ile ilgili olabilir. Necm suresinde Sirius’un çift yıldız sistemi olduğunu ve yıldızların kendi etrafında dönme devirlerinin 50. yıl olarak doğru olarak bildiren Necm suresinde bu 4 Allah geçişi Sirius çift yıldız sistemi etrafında istikrarlı yörüngede dönen 4 gezegeni işaret ediyor olabilir.
Kepler uzay teleskopu güneş sistemimiz dışında şu an için binlerce gezegen keşfetmiş durumda. Keşfedilen gezegenler genellikle tek yıldız etrafında dönen katı ve gaz gezegenler. Yakın zamana kadar çift yıldız sistemlerinin istikrarlı gezegenler barındıramayacağı tahmin ediliyor idi. Ama Kepler uzay teleskopu bu düşünceyi tamamen yeni keşfi ile yıkmıştır.
Kepler uzay teleskopunun keşfettiği istikrarlı yörüngede ve çift yıldız sisteminde bulunan birçok gezegen mevcuttur.
http://exoplanetes.esep.pro/index.php/en/maps-en/2-uncategorised/584-planets-in-binary-systems
Fakat Keplerb ilk bulunan gezegendir. Bu gezegen çift yıldız sistemi etrafında 266 günde bir dönen gezegen olup ilk keşfedilen gezegendir.
Keplerb için yapılmış bir animasyon aşağıdadır. Sarı ve turuncu renkli ortada birbirlerinin etrafında dönenler yıldız. Çift yıldız sistemi. En dışta dönen mor ise gezegen (Keplerb). Gezegen çift yıldız sisteminin ortak ortak kütleri etrafında dönmekte. Bu gezegende gün doğumu ve gün batımı çift yıldız olacaktır. 2 güneş doğup gökyüzünde 2 güneş olacaktır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kepler-16b
https://tr.0wikipedia.org/wiki/Kepler-16b
Sirius yıldız sistemi Kepler uzay teleskopunun şu an için hedefinde değil. Ama fırlatması defalarca ertelenen James Webb teleskopunun hedefinde olabilir. Sirius çift yıldız sistemi yörüngesinde dönen 4 gezegen keşfedilmek üzere bizi bekliyor olabilir.