Notice: stream_get_contents(): Read of 8192 bytes failed with errno=13 Permission denied in D:\xampp\kuranmucizeler\libraries\src\Cache\Storage\FileStorage.php on line 126

Notice: stream_get_contents(): Read of 8192 bytes failed with errno=13 Permission denied in D:\xampp\kuranmucizeler\libraries\src\Cache\Storage\FileStorage.php on line 126

Notice: unserialize(): Error at offset 59871 of 65503 bytes in D:\xampp\kuranmucizeler\libraries\src\Cache\Controller\OutputController.php on line 71
Sirius (Şira) yıldızının parlaklığının (‘luminosity’) ölçüsü olan mutlak kadir ‘absolute magnitude’ değeri ‘1.42’ Kuran’da işaret edilmiştir.

Sirius (Şira yıldızı) yıldızı gökyüzünün Güneş'ten sonra en parlak yıldızıdır. Gökyüzünde bir pırlanta gibi parlaması ile tüm insanlığın dikkatini çekmiş bir yıldızdır.

Şerefli Kuran’da Sirius yıldızına direkt olarak işaret vardır. Adı yıldız (‘necm’, ‘star’) olan 53. surede Rabbimiz tarafından bize bildirilmiş ve bu surenin besmele dahil 50. ayetinde Yüce Allah şu şekilde buyurmuştur.

Yüce Allah 53:49 ayetinde şu şekilde buyurmuştur. 

Kuran Ayet No|Sure No|Ayet No|Ayet

Arapça okunuş

Meal

4831|53|49|وَأَنَّهُۥ هُوَ رَبُّ ٱلشِّعْرَىٰ

Ve ennehu huve rabbu ş-şı'ra.

Ve şüphesiz O, O'dur Rabbi Şi'ra'nın (Sirius Yıldızının)

 

Daha önceki makalelerimizde Sirius yıldızı ile ilgili mucizeleri göstermiştik. Bunlar;

Sirius yıldızının Dünya’mıza uzaklığı olan 8.60 ± 0.04 ışık yılı Kuran’da tam olarak işaret edilmiştir: Kuran’ın evrenin yaratıcısından geldiğine kesin bir kanıttır.

Gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius (Şi’ra) yıldızı ve Kuran Mucizesi

Sirius B yıldızının içine çökerek beyaz cüce (‘white dwarf’) olması Kuran’da işaret edilmiştir.

 

Şimdi çok ilginç bir işareti daha göreceğiz inşallah.

Astronomide bir gök cisminin parlaklığı ‘luminosity’ kadir ‘magnitude’ olarak ölçülür. Görünen kadirapparent magnitude’ ve mutlak kadirabsolute magnitude’ olarak ikiye ayrılır. Mutlak kadir ‘absolute magnitude’ değeri yıldızların parlaklığını ölçmek için en iyi yöntemdir. Bir yıldızın 10 parsek (32.6 ışık yılı) uzaklıktan vermiş olduğu parlaklık olarak hesaplanır ve yıldızların parlaklıklarının tam olarak bilinebilmesini mümkün kılar.

Sirius yıldızını mutlak kadirabsolute magnitude’ değeri +1.42’dir.

Sirius yıldızı gökyüzünün en parlak 2. yıldızıdır. 1. en parlak yıldız Güneş'tir. 

sirius yildizi gokyuzunun en parlak yildizi kuran necm suresi kadir degeri 1 42

 

Güneş bizim gördüğümüz en parlak yıldızdır. Şüphesiz bir şekilde gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Parlaklığı o kadar fazladır ki bize gündüzü yaşatır. İnsanlık için Güneş demek parlaklık demektir.

gunes gokyuzunun en parlak yildizi kuran sirius yildizi

 

Sirius yıldızı olan ş-şi'ra (الشعرى) kelimesinin Ebced değeri  611’dir. Güneş (الشمس) (ş-şemse) kelimesinin Ebced değeri ise 431’dir. Çok ilginçti ki; Gökyüzünün en parlak 2. yıldızı olan Sirius yıldızının Ebced değeri olan 611’i gökyüzünün en parlak 1. yıldızı olan Güneş’in Ebced değeri olan 431’e oranladığımızda çok ilginç şekilde Sirius yıldızının mutlak parlaklık değerini elde ederiz. Bu da +1.42’dir.

 

611/431=+1.42 (Sirius yıldızını mutlak parlaklık değeri)

 

Arapçası

Okunuşu

Türkçesi

Harfler

Ebced Değeri

الشعرى

ş-şı'ra

Şira

ا ل ش ع ر ى 

611

Elif (1)+Lam (30)+Şın (300)+Ayn (70) +Ra (200)+Ye (10)

الشمس

ş-şemse

Güneş

ا ل ش م س 

431

Elif (1)+Lam (30)+Şın (300)+Mim (40)+Sin (60)

 

Mükemmel bir işaret. Gökyüzünün en parlak 1. ve 2. yıldızlarının Ebced değeri ile Sirius yıldızının mutlak parlaklık değerin olan +1.42'ye bir gönderme.

Ebced ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen aşağıdaki yazıyı okuyunuz.

https://kuranmucizeler.com/ebced-nedir 

  

En doğrusunu Allah bilir.