Tarık yıldızı (Pulsar-Vuruşlu yıldız, Nötron yıldızı): İnsan neden yaratıldığına bir baksın

Târık suresi 86. suredir. Bu sure başlangıcında Yüce Allah tarafından çok özel bir yıldız bize tanıtılır ve her insanın bir takım koruyucularının olduğu bildirilir ve insanın neden yaratıldığına bakması istenir.

Yüce Allah aşağıdaki ayetlerinde şu şekilde buyurmaktadır;

Kuran Âyet No|Sure No|Âyet No|Âyet

Arapça okunuş

Meal

5930|86|1|وَٱلسَّمَآءِ وَٱلطَّارِقِ

Ve s-semâi ve t-târık.

Göğe ant olsun ve Târık'a.

5931|86|2|وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا ٱلطَّارِقُ

Ve mâ edrâke me t-târik.

Ve ne bildirdi sana Târık ne?

5932|86|3|ٱلنَّجْمُ ٱلثَّاقِبُ

En necmu s-sâkıb.

Yıldız; delip geçen.

5933|86|4|إِن كُلُّ نَفْسٍ لَّمَّا عَلَيْهَا حَافِظٌ

İn kullu nefsin lemmâ aleyhâ hâfız.

Yoktur hiçbir nefis/can/insan olmasın üzerinde bir koruyucu.

5934|86|5|فَلْيَنظُرِ ٱلْإِنسَٰنُ مِمَّ خُلِقَ

Fel yenzuril insânu mimme hulık.

Öyleyse baksın insan neyden yaratıldı.

5935|86|6|خُلِقَ مِن مَّآءٍ دَافِقٍ

Hulika min mâin dâfik.

Yaratıldı bir sıvıdan, atılan.

 

1. ayette Yüce Allah gökyüzüne (Sema'ya) ve Târık’a kasem ederek (kanıt göstererek) bize gökyüzüne ve Tarık’a bakmamızı ve araştırmamızı istemektedir.

Târık nedir?  

(ٱلطَّارِقِt-târik kelimesi kökü (طرق) vurmak-çarpmak (knock, rap), gürültülü bir şekilde şiddetle vurmak (bang), çekiçle dövmek-vurmak (hammer), çekiç-balyoz ile vurmak (strike with a hammer), demir dövmek (hammer) anlamındadır. Steingass, page 622 (of 1241)'de ve Hans Wehr 4th ed., page 653 (of 1303)

Bu kelime isim kelimesi olup anlamı 'çekiç veya balyoz gibi bir şeyle şiddetle vuran' anlamındadır. 

Kelimenin anlamı çok önemli olduğu için sözlükteki anlamını içeren resim aşağıda verilmiştir.

Steingass, page 622 (of 1241) tarik

Hans Wehr 4th ed., page 653 (of 1303) tarik

Târık kelimesinin ne anlama geldiğini gördükten sonra incelememizde devam edelim; 

3. ayete baktığımızda Târık’ın bir necm (yıldız) olduğu Yüce Allah tarafından bize bildirilmektedir. Yüce Allah evrendeki yıldızlar için necm kelimesini kullanmaktadır. Buna en iyi örnek Necm suresindeki Şira yıldızıdır (Sirius yıldızı).

1-3 ayetler incelendiğinde Tarık’ın özellikleri ortaya çıkar.

  1. Târık bir yıldızdır.
  2. Çekiç/balyoz gibi vuruşlar yapmaktadır.
  3. Delip geçmektedir.

Her insanın koruyucularının olması ve insanın neden yaratıldığına bakması

Yüce Allah 4. ayette her insanın koruyucularının olduğunu bildirmiş ve 5. ayette insanın neden yaratıldığına bakmasını emretmiştir. İnsan bir takım koruyucular ile donatılmıştır. Bu koruma sistemleri insanın annesinin karnında ufak bir bebekken başlar ve insanın ölümüne kadar devam eder. Tüm insanlarda olan bu bir takım koruyucular ne olabilir? Hücrelerin korunması ve onarılması, toksik maddelerin atılması için enzimler, bağışıklık sistemi (akyuvarlar, T ve B hücreleri) ile virüs-bakteri-parazit gibi patojenlere karşı koruma, insanın sağlam bir nörolojik sisteme sahip olması (refleksler vb.) bu koruyucu sistemlere örnek verilebilir.   

Bu ayetler Gökyüzüne ve Târık yıldızına yapılan kasem ayetlerinden hemen sonra geldiğine göre bu Tarık yıldızının insanı oluşturan ve özellikle koruma sistemleri ile bir bağı olabilir mi? Allah’ın izni ile inceleyeceğiz.

Öncelikle Târık yıldızı özelliklerine sahip evrenimizde yıldız var mıdır diye araştıralım.

Târık yıldızı ile birebir örtüşen tek yıldız nötron yıldızlarıdır (Pulsar yıldızları).

Nötron yıldızları ritmik, tokmak gibi vuruşlar yapar, salınımları tüm evreni delip geçebilir. 

Nötron yıldızları nedir? Nasıl oluşurlar?

Güneş’imizin kütlesinin 10-29 katı arasında olan dev yıldızların süpernova patlaması ile içine çökmesi sonucu inanılmaz bir yerçekimi kuvveti ile atomların (elektron ve protonlar dâhil) nötronlar haline gelmesi ile oluşmuş yıldızlardır. Nötronlardan oluşurlar. Yarı çapları 10 kilometre olmasına rağmen Güneş boyutunda bir yıldızın kütlesinin 1.4’üne sahiptirler. Bir kibrit kutusu büyüklüğündeki bir nötron yıldızı maddesi 3 milyar ton ağırlığındadır. Kendi etraflarında dönüş yaparlar ve inanılmaz bir manyetik alana sahiptirler. Nötron yıldızlarının manyetik gücü Dünya’nın manyetik gücünün 100 milyon (108) ile 1 quadrilyon (1015) katı büyüklüğündedir.

Bu yıldızlarda o kadar büyük bir yerçekimi vardır ki Dünya’nın yerçekiminin 200 milyar katıdır.

 

Aşağıda bir nötron yıldızının çizimi görülmektedir. Kutuplarından elektromanyetik salınım yaparlar ki bu salınım tüm uzayı delip geçer. Kendi etraflarında deniz feneri örneği gibi dönüş yaparlar.

notron yildizlari tarik yildizi kuran mucizeler atarca pulsar insanin yaratilisi yildizlar agir atomlar elementler

 

Büyük yıldızın içine çökerken momentum oluşturması nedeni ile nötron yıldızları da kendi etrafında çok hızlı dönerler. Saniyede 0.1 dönüşten, saniyede 700 dönüşe kadar hızda dönerler. Bazı Nötron yıldızları çok yoğun elektromanyetik radyasyon yayarlar. Bu yayılımı kutuplarından yaptıkları için bir deniz feneri örneği gibi her dönüşlerinde bu radyasyon salınımı da yıldız ile dönüş yapar.

 

Bir nötron yıldızının dönüşünü görmek için lütfen videoyu oynatınız. 

İşte bir nötron yıldızının kutuplarından çıkan elektromanyetik radyasyon dünyamıza denk gelirse yıldızın dönüş hızına göre bu radyasyonu tespit etmek mümkün olur. 1934 yılında fizik ve matematik hesaplamalara göre nötron yıldızlarının olması gerektiği öngörülse de ilk kez tespit edilmeleri 1967 yılında olmuştur. Jocelyn Bell Burnell ve Antony Hewish 1967 yılında gökyüzünü incelerken bir noktadan ritmik gelen bir elektromanyetik salınım tespit ettiler. Bu salınımın bir farkı vardı. Bu salınım ritmikti. Vuruşluydu. Tokmak gibi aralıklı vuruşlar yapıyor gibiydi. Hatta ilk başlarda uzaylıların bu salınımı yaptıkları bile düşünüldü. Fakat ilerleyen araştırmalar ve galaksilerin başka yerlerinde bu şekilde vuruşlar tespit edildiğinde bunların nötron yıldızları tarafından oluşturulduğu kesinleşti. Bu nötron yıldızlarına ‘pulsar’ adı verildi.

Nötron yıldızlarının kaydedilmiş gerçek seslerini dinlemek için lütfen aşağıdaki videoyu oynatın. (Vuruşlu oluşlarına lütfen dikkat ediniz.)

 

Târık Yıldızının (Nötron yıldızı-Pulsar yıldızı) delip geçmesi:

Bu konuda 2 yaklaşım yapılabilir. Delip geçme elektromanyetik vuruşların binlerce ışık yılı uzaklıklardan bir lazer ışını gibi dümdüz, dağılmadan tüm uzayı delip geçmesi olarak düşünülebilir. 2. yaklaşım ise 2015 yılında gelmiştir. Temmuz 2015’de bizden 7500 ışık yılı uzaklıkta olan çift yıldız sistemi keşfedildi (PSR B1259-63/LS 2883). Bu yıldız sisteminde bulunan 1. yıldız Güneş'imizin 30 katı büyüklüğündeydi, 2. yıldız ise bir nötron yıldızıydı. Birbirleri etrafında 41 ayda en yakın konuma geliyorlardı. Çok ilginç bir şeklide bu nötron yıldızının çevrelerindeki staller diski inanılmaz bir hızda deldiği gözlemlendi. Aynen Yüce Allah'ın ayette belirttiği gibi. Delici yıldız!!! Bu nötron yıldızının dönme frekansı 20/saniye idi. Delip geçme ile fırlayan maddenin hızı ışık hızının %15’ine ulaşıyordu. Diğer bir deyiş ile 40 milyon mil/saat. 

Bu keşif şu başlıkla verildi; 'Pulsar Punches Hole in Stellar Disk' NASA'nın sayfasında görülebilir.

tarik yildizi delip gecen kuran

Târık yıldızının (Nötron yıldızlarının) insanın vücudundaki atomlar ile özellikle insanın korunmasında rol alan atomlar ile ne gibi bir ilgisi olabilir?

Big Bang sonrası evrende ilk oluşan atomlar hidrojen  (n=1, n=atom numarası) ve helyum (n=2) atomlarıydı. Bu atomlardan daha ağır ve insanın yapısını oluşturan atomlar ise (oksijen (n=8), karbon (n=6), nitrojen (n=7), kalsiyum (n=20), fosfor (n=15), potasyum (n=19), sülfür (n=16), sodyum (n=11), klor (n=17), magnezyum (n=12), flor (n=9) ve demir (n=26)) yıldızların çekirdeklerinde füzyon reaksiyonu ile oluşmuştur. Bu yıldızların süpernova patlaması ile çekirdekte oluşan atomlar tüm uzaya yayılır. Demir atomunun ise ayrı bir özelliği vardır. Yıldız çekirdeğinde demir atomları oluştuğu anda daha ağır atomların oluşmasına izin vermez, füzyon reaksiyonu oluşamaz ve yıldızın kendi içerisine çökmesine neden olur. Yıldız süpernova patlaması ile patlar, demir atomları ve demirden daha hafif atomları uzaya yayar ve geriye nötron yıldızı bırakır. Demirden daha ağır olan atomlar (elementler) süpernova patlamalarında oluşamazlar.

Demirden daha ağır olan atomlar (elementler) nasıl oluştu? 

Cevap: Nötron yıldızları

Günümüze kadar bu ağır atomların nasıl oluştukları tam olarak bilinemiyordu.  Yapılan fizik ve matematik modellerde demirden ağır atomların süpernovalarda oluşamayacağı biliniyordu ama ispat edilebilmiş bir cevap yoktu. 2017 yılında mucizevi bir olay yaşandı. 130 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir galakside 2 nötron yıldızının birbiri etrafında (binary sistem) dönerken çarpışması ilk kez görüntülenebildi. Bu çarpışma yerçekimi dalgaları ve görünür ışık dâhil birçok frekansta salımın yaptı. Bu salınım tayfı incelendiğinde nötron yıldızlarının uzaya bol miktarda demirden ağır elementler saçtığı kesin olarak ispatlandı. Nötron yıldızları demirden ağır olan tüm atomların (elementlerin) oluşumunu sağlıyorlardı. 

2 nötron yıldızının çarpışmasına kilonova ismi verildi. 17 Ağustos 2017'de tespit edilen bu çarpışmanın resmini aşağıda görebilirsiniz.

notron yildizlari tarik yildizi kuran mucizeler kilonova patlamasi insanin yaratilisi yildizlar

 

Aşağıdaki videoda bu 2 nötron yıldızının çarpışmasının (Kilonova) anlatıldığı video mevcuttur. Videonun 2. dakikasında demirden (iron) ağır atomların-elementlerin oluşması anlatılıyor.   

  

 

2 Nötron yıldızının (Tarık yıldızı) çarpışması ile hızlı nötron reaksiyonu ile çok kısa bir sürede demirden ağır atomlar oluşur ve tüm uzaya yayılır. İşte bu ağır atomlar aşağıda da okuyacağınız gibi insandaki koruma sistemleri için vazgeçilmez atomlardır.

notron yildizlari tarik yildizi kuran mucizeler kilonova patlamasi insanin yaratilisi yildizlar agir atomlar elementler

 

 İnsan vücudunda yaşam için vazgeçilmez olan demirden ağır atomlar nelerdir?

İnsan vücudunda bulunan ve yaşam için gerekli olan demirden ağır atomlar: Çinko (n=30), bakır (n=29), iyot (n=53), selenyum (n=34), molibden (n=42), Kobalt (n=27), nikel (n=28) olarak sayılabilir.

İnsan vücudunda yaşam için vazgeçilmez olan demirden ağır atomlar nereden gelmiştir?

Cevap: Târık yıldızı (Nötron yıldızları)

 

Târık yıldızının uzaya saçtığı bu ağır atomlar insan vücudunda ne gibi etkiler yapmaktadır?

4. ayette Yüce Allah şu şekilde buyurur: Hiçbir nefis*yoktur ki üzerinde koruyucu*bulunmasın. Yani hiçbir insan yoktur ki üzerinde koruyucu olmasın. İnsanları koruyan birçok biyolojik sistem (hücreleri koruyan enzimler, toksik maddeleri yok eden enzimler, organları koruyan anti-oksidan maddeler) olmakla birlikte bunların en önemlileri immune sistem (bağışıklık sistemidir). Bu ağır atomların sağlıklı savunma sistemi için gerekli oldukları ufak bir araştırma ile görülebilir.

Bakır: Bağışıklık sistemi (akyuvarların oluşumu), yara iyileşmesi, yeni kan damarlarının oluşumu, sağlıklı cilt gelişimi, konnektif doku gelişimi

Çinko: Bağışıklık sistemi, yara iyileşmesi, cilt sağlığı  

Selenyum: Bağışıklık sistemi, anti-oksidan

Molibden: Bağışıklık sistemi, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan enzimlerin oluşması

Kobalt: Bağışıklık sistemi, B12 vitaminini metabolizması, sinir hücrelerindeki miyelini korur, tiroid enzimleri oluşumunda rol oynar

İyot: Tiroid hormonu üretiminde ki bu hormon vücuttaki tüm hücrelerin çalışması için gereklidir.  Bağışıklık sistemi

Nikel: RNA molekülünün korunması, süt üretimi, demir emilimine etkisi

 

Sonuç olarak şu net olarak söylenebilir.

Yüce Allah Târık suresi 1-5 ayetlerinde bize Târık yıldızının (Nötron yıldızı) özelliklerini sayarak tarif etmiş ve bu yıldızların ürettiği ağır atomların insan vücudundaki koruyucu sistemlerde rol aldığını buyurmuş ve Kuran’ın Allah katından olduğunu kesin bir şekilde bize bildirmiştir. Bu bilgi ancak 2017 yılında modern bilim ve ileri teknoloji ile anlaşılabilmiştir. Kuran'ı Kerim'de bu bilginin yer alması Kuran'ın ancak ve ancak evrenlerin ve nötron yıldızlarının da yaratıcısı olan Yüce Allah katından geldiğini gösterir. 

Aşağıda çok eski bir Kuran mushafında Târık suresi 1-5 ayetler görülmekte. İşte mucize budur. 1400 yıl önce yaşamış ve beşer olan Muhammed peygamber Gökyüzüne bakmamızı isteyecek, orada Tarık isimli bir yıldız vardır onu arayın diyecek, bu yıldız vuruşlar yapar diyecek, hatta delip geçer diyecek ve bu yıldızların insanın hammadesinde  rol aldığını işaret edecek! Bu mümkün müdür? Asla! Daha 120 yıl öncesi insanlar yıldızların ne olduklarını bile bilmiyorlardı. Yıldızların neden yapıldıklarını bilmiyorlardı. Muhammed peygamber döneminde Dünya'nın yuvarlak olduğu bile bilinmiyordu bırakın vuruşlar yapan yıldızları. Atom nedir bilmiyorlardı. Kuran'ın vuruşlu ve delip geçer diyerek nötron yıldızlarını işaret etmesi Allah tarafından indirildiğinin en büyük kanıtıdır.

 

Aşağıda Berlin'de müzede bulunan eski bir Kuran mushafında Tarık Suresi 1-5 ayetler görülmektedir. Berlin, Staatsbibliothek: Wetzstein II 1925 (Ahlwardt 364)

tarik suresi vuruslu yildiz notron yildizi 

Konunun ders olarak anlatımı;

En doğrusunu Allah bilir.

 

Kaynaklar

http://astronomy.swin.edu.au/cosmos/N/Neutron+Star

https://copperalliance.org.uk/knowledge-base/education/education-resources/copper-essential-human-health/

https://www.healthline.com/nutrition/zinc

https://www.healthline.com/nutrition/selenium-benefits#1

https://www.jenreviews.com/molybdenum/

https://www.sharecare.com/health/minerals-nutrition-diet/cobalt-used-for

Nikel: A Review on Role of Nickel in the Biological System. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences (ISSN: 2319-7706 Volume 5 Number 3(2016) pp. 719-727)