Bu keşif Cemal Solmaz isimli kardeşimiz tarafından yapılmıştır. Yüce Allah razı olsun kendisinden.
Ders olarak izlemek isteyenler için;
Kur’an’ın matematiksel mucizeleri gerçekten muhteşemdir. Matematik evrenin dilidir. Matematik evrenin her noktasında ve her zamanında inkar edilemez, objektif veriler sunar. İçinde 2 elma olan bir sepete evrenin neresinde olursa olsun; hangi zamanında olursa olsun 2 elma daha koyarsanız sepetteki elma sayısı toplam 4 elma eder. Asla 3 veya 1 elma etmez. İşte matematik budur. Evrendeki diğer bir galakside bulunan bir yıldız etrafında dönen bir gezegende yaşayan uzaylılar bile aynı matematiği bilmek ve kurallarına uymak durumundadır. O gezegende de 2 şeye 2 şey eklenince toplam 4 şey eder. Matematik her yerde ve zamanda doğrudur.
Yüce Allah’ın Kur’an’da bazı kelimeleri özellikle belirli sayıda geçirdiğini bilmekteyiz. Bu geçiş sayılarının bilimsel gerçeklerle uyumlu olması Kur’an’ın Yüce Allah katından geldiğine kesin bir matematiksel delil olur.
Arapça gün kelimesi ‘yevm’ olarak geçer. Tekildir. Yani ‘bir gün’ anlamındadır. Kur’an’ın tamamında gün kelimesi toplam 365 kez geçmektedir. İnanılmaz muhteşem bir matematiksel delildir. Biliyoruz ki Dünya’mız Güneş etrafında bir turunu tam olarak 365 günde tamamlar. Bu hesaplama yıldız referanslı olarak yani 'sidereal' dönüş olarak yapılır. Uzaktaki bir yıldız başlama noktası olarak alınır. Dünya Güneş etrafından dönüp tekrar aynı yıldız hizasına geldiğinde Dünya kendi etrafında tam olarak 365 kez dönmüş olur.
Kur’an’da ay ‘şehr’ kelimesi 12 kez geçer. Bu da bir yıldaki ay sayısıdır.
1. ay kelimesi ile 12. ay kelimesi arasında da tam olarak 354 gün kelimesi vardır ki bu da 12 aydaki gün sayısı olan 354'ü işaret eder.
Gün kelimesi geçişlerini ilahi olduğu kesin olarak görülmektedir. Ancak Kur’an’ın matematiksel mucizeleri bununla da bitmez.
Kur’an’da bir insan tohumu olan zigotun (sperm ile yumurtanın birleştiğinde oluşan hücre) doğuma kadar annesini karnında taşınma süresinin yine gün sayısı ile işaret edildiğini görmüştük. Kısaca bilgi verelim;
Yüce Allah 46:15 âyetinde şu şekilde buyurmaktadır;
Kuran Âyet No|Sure No|Âyet No|Âyet Arapça okunuş Meal |
4523|46|15|وَوَصَّيْنَا ٱلْإِنسَٰنَ بِوَٰلِدَيْهِ إِحْسَٰنًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُۥ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُۥ وَفِصَٰلُهُۥ ثَلَٰثُونَ شَهْرًا حَتَّىٰٓ إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُۥ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِىٓ أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ ٱلَّتِىٓ أَنْعَمْتَ عَلَىَّ وَعَلَىٰ وَٰلِدَىَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَٰلِحًا تَرْضَىٰهُ وَأَصْلِحْ لِى فِى ذُرِّيَّتِىٓ إِنِّى تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّى مِنَ ٱلْمُسْلِمِينَ Ve vassaynel insâne bi vâlideyhi ihsânen, hamelethu ummuhu kurhen ve vadaathu kurhan, ve hamluhu ve fisâluhu selâsûne şehren, hattâ izâ belega eşuddehu ve belega erbaîne seneten kâle rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele sâlihan terdâhu ve aslıh lî fî zurriyyetî, innî tubtu ileyke ve innî minel muslimîne. Ve vasiyet ettik insana ana-babasına iyiliği-hoşluğu, taşıdı onu anası zorlukla ve doğurdu onu zorlukla ve onun taşınması ve onun sütten ayrılması otuz aydır; nihayet ulaştığı zaman olgunluk çağına ve ulaştığında kırk yaşına der: “Rabbim beni sevk eyle ki şükredeyim benim üzerime ve anam-babam üzerine bağışladığın nimetine ve ki yapayım kendisine razı olacağın düzeltici-barışa yönelik iş; ve düzelt-barışa yönelt soyumu benim için; doğrusu ben döndüm sana ve doğrusu ben teslim olanlardanım. |
“taşıdı onu anası zorlukla ve doğurdu onu zorlukla” geçişi olan 46:15 ayetine kadar Kur’an’ın başından tam olarak 278 gün kelimesi geçer ki bu da anneden gelen yumurta ile babadan gelen spermin birleşmesi ile oluşan insan tohumunun (zigot) doğuma kadar annesinin karnında kaldığı maksimum gün sayısına eşittir. Kadın Doğum Uzmanlarının hesabı ile 41 hafta+6 günlük gebeliğe denk gelir.
Görüldüğü üzere Kur’an matematiksel haberlerini vermeye başlamıştır. Şimdi Yüce Allah’ın izni ile yine büyük bir matematiksel mucizeye daha tanık olacağız.
81:4 ayetinde Yüce Allah saatin (evrenin yok olma sürecinin) başlaması ile birlikte 10 aylık gebe olan develerin atıl bırakılacağını, değersiz/kıymetsiz bırakılacağını bildirmektedir.
Yüce Allah 81:4 âyetinde şu şekilde buyurmaktadır;
Kuran Âyet No|Sure No|Âyet No|Âyet Arapça okunuş Meal |
5802|81|4|وَإِذَا ٱلْعِشَارُ عُطِّلَتْ Ve ize l-ışâru uttılet. Ve on aylık gebe develer, atıl bırakıldığı/değersiz-kıymetsiz bırakıldığı zaman. |
(ٱلْعِشَارُ) kelimesi kökü (عشر) olup ‘on aylık hamile develer’ demektir. Ayette çoğul olarak gelmiştir.
Biliyoruz ki develerin hamilelik süreleri yaklaşık 12 aydır. 10 aylık hamile olan bir deve gerçekten çok kıymetlidir. Sağlıklı bir doğum yaparsa sahibine yavru bir deve verecektir. Bu nedenle devenin sahibi olan kimse mutlak ki 10 aylık gebe devesine gözü gibi bakar. Ayette işaret edilen durum da budur. Kıymetli olan şeylerin saatin dehşeti ile atıl bırakılacakları; terk edilecekleri, değersiz ve kıymetsiz olarak kalacakları bildirilmektedir.
Kur’an’da ‘deve’ kelimesi ilk kez 6:144 ayetinde geçer.
Yüce Allah 6:144 âyetinde şu şekilde buyurmaktadır;
Kuran Âyet No|Sure No|Âyet No|Âyet Arapça okunuş Meal |
933|6|144|وَمِنَ ٱلْإِبِلِ ٱثْنَيْنِ وَمِنَ ٱلْبَقَرِ ٱثْنَيْنِ قُلْ ءَآلذَّكَرَيْنِ حَرَّمَ أَمِ ٱلْأُنثَيَيْنِ أَمَّا ٱشْتَمَلَتْ عَلَيْهِ أَرْحَامُ ٱلْأُنثَيَيْنِ أَمْ كُنتُمْ شُهَدَآءَ إِذْ وَصَّىٰكُمُ ٱللَّهُ بِهَٰذَا فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ ٱفْتَرَىٰ عَلَى ٱللَّهِ كَذِبًا لِّيُضِلَّ ٱلنَّاسَ بِغَيْرِ عِلْمٍ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهْدِى ٱلْقَوْمَ ٱلظَّٰلِمِينَ Ve mine l-ibili sneyni ve minel bakari sneyn(bakarisneyni), kul âz zekereyni harreme emil unseyeyni emmeştemelet aleyhi erhâmul unseyeyn(unseyeyni), em kuntum şuhedâe iz vassâkumullâhu bi hâzâ, fe men azlemu mimmenifterâ alâllâhi keziben li yudillen nâse bi gayri ilm(ilmin), innallâhe lâ yehdîl kavmez zâlimîn(zâlimîne). Ve deveden iki; ve sığırdan iki; de ki: “İki erkeği mi haram etti ya da iki dişiyi mi? Yoksa iki dişinin rahimlerinin sardığını mı? Yoksa oldunuz mu şahitler/tanıklar böyle vasiyet ettiği zaman sizlere Allah; öyle ki, kim daha zalimdir kimseden, iftira attı Allah'a karşı bir yalan; saptırmak için insanları; olmaksızın bir ilim/bilgi”; doğrusu Allah doğru yola kılavuzlamaz zalim kavmi/toplumu. |
(ٱلْإِبِلِ) l-ibili kelimesi kökü ‘deve’ demektir.
Deve kelimesinin ilk kez geçtiği ayet olan 6:144 ayeti ile 10 aylık gebe devenin işaret edildiği 81:4 ayeti arasında tam olarak 295 gün kelimesi geçer. 295 günün kaç aya denk geldiğini gördüğünüzde şok olacaksınız.
Ay (Lunar) yılına göre 12 ayda 354 gün vardır. 1 ayda 29.5 gün vardır (354/12). 10 ayda ise tam olarak 29.5x10= 295 gün vardır.
Bu matematiksel delil Kur’an’ın Yüce Allah katından geldiğine kesin bir delildir. Muhammed peygamberin 1400 yıl önce bilgisayar olmadan; A4 kağıdı bile olmadan bu ayarlamayı yapması mümkün değildir. Aşağıdaki linkten gün kelimesi geçişleri görülebilir.
https://kuranmucizeler.com/10-aylik-gebe-develer-295-gun-gecisi-10-ay-gun-gecisleri