Bir metinde kelimeleri saymak istersek bazı kuralların olması gerekmektedir. Bir kelime için başka kural başka bir kelime için başka bir kural uygulamak doğru olmaz. Tek bir kural belirlenmeli ve tüm sayımlar bu kurala göre yapılmalıdır.
Peki, nasıl bir kural belirlenmeli?
Kuran’daki kelime sayımlarında sayım kuralı kendisini belli etmektedir. Bu kural kelimenin tekil halini ve sonuna ek almamış halinin sayılmasıdır ve aslında çok basit bir kuraldır. Gerçekten de sayımlarda bu kural uygulandığında (her yerde!!!) sistemin çalıştığı görülmektedir.
Örnek: Kuran’da gün 365 kez geçer, günler 30 kez, ay (takvim) 12 kez geçer, kamer (ay) 27 kez geçer, şems (güneş) 33 kez geçer. Sayım kuralının çalıştığı ve muhteşem sistem için doğru kural olduğu elde edilen sonuçlardan görülmektedir. Yüce yaratıcı sistemi bu şekilde kurmuş gözükmekte. Biz sadece oluşmuş bir sistemi keşfetmekteyiz.
Sayımlar çok detaylı olarak raporlanmalı ve herkesin kontrol edebileceği şekilde sunulmalıdır.
Bu sitenin en büyük amaçlarından birisi de budur. İnternette Kuran’daki kelime sayımları ile ilgili çok fazla kirli bilgi mevcuttur. Benim amacım bunları test etmek ve objektif şekilde herkesin kontrol ederek aynı sonuca varabilmesini sağlamaktır.
Bunun için özel yazılımlar kullanmak gerekmekte. Daha doğrusu bilgisayar gücü gerekmekte.
Aşağıda Kuran'da kelime arama programının linki verilmiştir. Kelime sayımlarını bizzat kendinizin yapmasını öneririm.