ك ل ف ى ف ل ك

Ne olduğunu çok merak ettiniz değil mi?

Yüce Allah'ın izni ile Kuran'ın Yüce Allah katından geldiğine çok büyük bir işareti inşAllah göreceğiz. Lütfen okumaya devam edin.

Yüce Allah 21:33 ayetinde şu şekilde buyurmaktadır;

Kuran Ayet No|Sure No|Ayet No|Ayet

Arapça okunuş

Meal

2514|21|33|وَهُوَ ٱلَّذِى خَلَقَ ٱلَّيْلَ وَٱلنَّهَارَ وَٱلشَّمْسَ وَٱلْقَمَرَ كُلٌّ فِى فَلَكٍ يَسْبَحُونَ

Ve huvellezî halakal leyle ven nehâre veş şemse vel kamere, kullun fî felekin yesbehûn.

Ve O ki yarattı geceyi ve gündüzü; ve Güneş’i; ve Ay’ı; her biri bir yörüngede yüzerler.

Bu ayette 3 gök cismine işaret edildiği çok açıktır. Güneş, Ay ve Dünya.

Güneş ve Ay’ın ismi direkt olarak zikredilmişken, Dünya dolaylı olarak işaret edilmiştir. Kuran’da gündüz ve gecenin Dünya gezegenini işaret ettiğini daha önceki makalelerimizde görmüştük. Bu nedenle bu makalede bu konu üzerinde durulmayacak. Detaylı bilgi için aşağıdaki makale okunabilir.

Güneş’in Ay’ı sürüklemesi, Dünya’nın kendi etrafında dönerek gece ve gündüzü oluşturması, gecenin gündüzün önüne geçememesi

21:33 ayetini incelemeye devam edelim; 

Bu 3 gök cisminin bir yörünge içinde yüzdükleri bildirilmiştir. Bu durumu ifade etmek için kullanılan tümce çok çok önem arz etmektedir.

 

كُلٌّ فِى فَلَكٍ’ ‘kullun fi felekin’ ‘her biri içinde bir yörünge

Şimdi bu tümceyi inceleyelim;

İlk dikkat çeken bu tümcenin 3 kelimeden oluşmasıdır.

Bu tümceyi oluşturan Arapça harfleri açalım ve yazalım;

 

ك ل ف ى ف ل ك

Türkçe harfler karşılığı düşünülürse;

 

K L F Y F L K

 

‘her biri içinde bir yörünge’ tümcesini oluşturan Arapça harfleri açtığımızda siz de hemen göreceksiniz ki bu tümceyi baştan ve sondan okumak aynı. Toplam 7 harf var. 3 harf tek harf olan ‘ى’ harfinin iki tarafında yer almış.

Dikkat edilirse aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 3 harf bir ‘ى’ harfinin bir sağında bir de solunda bulunuyor. Bu da demektir ki bu 3 harf ‘ى’ harfinin etrafında dönmektedir.

her biri bir yorungede yuzer enbiya

Bu 3 harfin ayette bildirilen 3 gök cismi olduğunu tahmin etmek güç değil. Güneş, Dünya ve Ay. Peki, bu 3 gök cismi hangi gök cisminin etrafında dönüyor? Diğer bir deyiş ile ‘ى’ harfi neyi tarif ediyor?

 

ى

 

ى’ harfi galaksimizin merkezindeki kara deliği (Sagittarius A*) temsil etmektedir. Galaksiminiz merkezinde yer alan dev kara delik çekim gücü nedeniyle galaksimiz içindeki milyarlarca yıldızı kendi etrafında dönmeye zorlamaktadır. Tabii ki Güneş’i, Dünya’yı ve Ay’ı da birlikte.

Ay Dünyanın etrafında dönmektedir, Dünya’da Güneş’in etrafında dönmektedir. Güneş de galaksimizin merkezindeki dev kara deliğin etrafında bir yörüngede dönmektedir. Aslına bakılırsa bu 3 gök cismi ayrı yörüngeler halinde kara deliğin yörüngesinde dönmektedirler.

samanyolu galaksimiz her biri bir yorungede donmektedir enbiya 33 kuran buyuk mucize

 

Harfler tam olarak neyi temsil ediyor?

Güneş, Dünya ve Ay’ın galaksimiz merkezindeki Sagittarius A dev karadeliğinin etrafında yörüngelerinde dönerken Sagittarius A’ya olan uzaklıkları değişir. Güneş, Dünya ve Ay arasında Sagittarius A’ya en uzak noktaya ancak Ay ulaşabilir. Ay'dan sonra 2. en uzak noktaya Dünya ulaşabilir. 

Aşağıdaki resimde Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın yörüngeleri Sagittarius A dev karadeliğine göre gösterilmiştir. Dünya’da kuzey yarımkürede kış mevsimi olduğunda Dünya Güneş’e göre Sagittarius A’ya daha uzaktır. Kış dönemi Ay dolunay olduğunda Sagittarius A’ya en uzak noktada olur. Diğer bir deyiş ile kuzey yarım küre için kış döneminde Ay dolunay iken Sagittarius A'ya en uzak cisim Ay olur, 2. Dünya, 3. Güneş olur. Ayetteki harflerin ‘ى’ harfi etrafında sıralanışı gibi.  

gunus dunya ay galaksimiz merkezindeki dev karadelige uzakliklari gunesin galakside donusu yeni

Astronomi bilgisi ile harflerin sıralanışı eşleştirildiğinde Y harfine en uzak olan (ك) (K) harfi Ay olmalıdır. Aynı mantıkla (ل) (L) harfi Dünya’yı, (ف) (F) harfi ise Güneş’i temsil eder. Sagittarius A olan (ى) (Y) harfine uzaklıkları açısından bu sıralama bu şekilde olmalıdır. Zaten birazdan bu sıralamanın ve seçilen harflerin de Yüce Allah tarafından özellikle seçildiğini göreceğiz inşallah.

Ay, Dünya, Güneş ve Sagittarius A'yı temsil eden harflerin Ebced değerleri aşağıdaki resimde gösterilmiştir. 

Ebced ile ilgili daha detaylı bilgi aşağıdaki makaleden okunabilir.

Ebced nedir?

her biri bir yorungede yuzmektedir 360 derece donus galaksimiz merkezindeki dev kara delik ve Kuran mucizesi

Şimdi bu 4 gök cisminin dönüşleri üzerinden incelemeye devam edelim. 

 

Cismi temsil eden harflerin  Ebced değerleri

 Toplam

Sagittarius A (10) sadece kendisi etrafında döner.

Galaksiler arası boşlukta akar. Birşeyin etrafında dönmez. Akış yönünü karanlık madde belirler.

10

10

Güneş hem kendi etrafında (80) + hem Sagittarius A etrafında döner (10).

80+10

90

Dünya hem kendi etrafında (30) + hem Güneş etrafında (80) + hem de Sagittarius A etrafında döner (10).

30+80+10

120

Ay hem kendi etrafında (20), hem Dünya etrafında (30) + hem Güneş etrafında (80) + hem de Sagittarius A etrafında döner (10).

20+30+80+10

140

 

Toplam=360°

Dairesel bir dönüş

 

Muhteşem bir tablo. Yüce Allah'ın 7 harfle neleri işaret ettiğini hep birlikte gördük. SubhanAllah! 

Yukarıdaki harflerin Ebced değerlerinin 360 dereceyi vermesi Güneş, Ay ve Dünya'nın dairesel yörüngelerde döndüklerini işaret etmektedir. ى’ harfinin tek ve ortada olması onun bir şey etrafında dönmediğini gösterir. Diğer 3 cisim onun etrafında dönmektedr. Ancak Sagittarius A hiçbir şeyin etrafında dönmez. Galaksiler arası boşlukta milyarlarca yıldızı sürükleyerek akar gider. Sagittarius A'nın akışını karanlık madde belirler. Galaksilerin kozmik ağ oluşturacak şekilde hareket ettiğini çok net biliyoruz. Kuran'da bu kozmik ağa (kozmik ağaç) da bir işaret vardı. Detaylı inceleme aşağıdaki linkten yapılabilir.

Dallanmış-budaklanmış-karmaşık kozmik ağ-ağaç

ى’ harfinin galaksinin spirallerinesarmalarınabenzediğini de söylemeden geçemeyeceğim. Aşağıdaki resim samanyolu galaksimizin ayna görüntüsüdür. Görüldüğü gibi ى ye harfi bir spiral galaksinin dönüşünü andırmaktadır. 

samanyolu galaksisi arapca ye harfi spiral galaksiler kuran ve galaksimiz

 

Konunun ders olarak anlatımı;

En doğrusunu Allah bilir.